Pop-up bog i wonderland

Posted by on maj 5, 2014 in Bøger
Pop-up bog i wonderland

Efter et veloverstået Designermarked med masser af nye input fortsætter min føljeton om min samling af pop-up bøger. Dette er nummer tre i føljetonen, hvis du vil læse de tidligere kan du trykke her for nr. 1 og her for nr. 2. Idag vil jeg vise nogle bøger som jeg synes bruger det at de kan poppe-op på en sjov og anderledes måde.

ALICE IN WONDERLAND

alice

Sideopslagene i bogen Alice´s adventures in wonderland taler for sig selv – synes jeg. De er eventyrlige, ekstreme og sætter nogle vilde billeder på et vildt eventyr.  Bogen er oprindeligt skrevet af Lewis Carroll og pop-up bogen er lavet af Robert Sabuda. Der er nogle vildt skønne effekter i bogen. Blandt andet en firkant man kan rykke lang, som en harmonika og kigge ned igennem og se Alice ligge på bunden – for at illustrere at hun er faldet langt ned i hullet. Som man kan se på billedet ovenfor er opslaget med kortene rundt i luften også temmelig fantastisk. Ligeledes er opslaget med Alice´s ben og arme strittende ud af huset også skønt. På alle siderne er der mindre bøger eller sider, hvor man kan læse selve historien og hvor der selvfølgelig er mindre pop-up effekter.

MIT FANTASTISKE FEHUS

Feverden

Bogen om feerne handler om nogle små feer der skal på ferie hos deres fe-kusiner. Bogen består af en historie, samt nogle papir- fefigurer man kan gemme i en fin picnickurv inde i bogen. Bagefter kan man åbne bogen 180 grader og binde en lille sløjfe og så har man feernes kirsebærtræ i 3D, hvor fe-figuerne kan lege. Det er en meget fin verden der åbner sig i træet. Hjemme hos os er det jo min bog. Så min datter spørger pænt om hun må låne den, hvorpå hun  kigger betaget på den fine fe-verden – og indtil nu har den holdt fin til leg 🙂 Bogen er skrevet af Maggie Bateson og Louise Comfort.

I CONTRARI

Børne italienske

Bogen er en italiensk pop-up bog til små børn. Det sjove ved den er svært at gengive her på bloggen. Men tingene bevæger sig når man åbner og lukker siderne. Det betyder at Bjørnen bliver skeløjet fordi den kigger efter bien på dens næse, grisene hopper op af buskene bagved den store gris og på den sidste side lukker en træt tiger øjnene.

Alle disse tre eksempler på pop-up bøger bruger det at de popper på en måde, som tilfører læseoplevelsen en yderligere dimension. Hvis jeg skal anbefale en af bøgerne må det klart være Alice´s adventures in wonderland. Den  formår at bruge 3D-effekterne til at gøre det hele magisk og forunderligt og utroligt, hvilket jo underbygger stemningen i eventyret perfekt.

Leave a Reply