En fantastisk verden folder sig ud

Posted by on apr 24, 2014 in Bøger
En fantastisk verden folder sig ud

Jeg har i mange år haft en betagelse og fascination af  pop-up bøger. Jeg synes pop-up bøger er forunderlige og skrøbelige på samme tid.  Det er fantastisk når man åbner den flade bog og det vælter frem med  skjulte overraskelser. Det knirker lidt når papiret glider mod hinanden, fordi alle de små mekanismer inde i bogen bliver aktiveret. Jeg elsker det!

En god pop-up bog tilfører ofte et forklarende 3D univers til læseoplevelsen. I nogle pop-up bøger er der yderligere en interaktion med bogen. Interaktionen kan være at man skal trække eller hive i noget eller at man flytter noget fra A til B. Det øger forståelsen af det læste, at man har flere sanser i spil. Andre pop-up bøger er “bare” fantastiske, æstetiske eller smukke.

Jeg vil den kommende tid vise min lille samling af pop-up bøger.  I dag er det min første pop-up bog. Købt i New York for næsten 20 år siden. Bogen hedder Love Bugs og er af David A. Carter og falder absolut i kategorien “bare fantastisk”.

Der er ikke noget lærende element i den. Den er bare super sød, smuk og en perfekt kæreste-gave. Jeg har dog købt min til mig selv…….

Teksten i bogen er et kærligt rim. Hvor der til billedet nedenunder til venstre står: “Being in love means lots of hugs – especially for Kissing Bugs.” Og til billedet nedenunder til højre står: “Because i love you as I do…a dozen Rosebugs just for you. Will you be my Love Bug?”

Love Bugs dobbeltopslag

3 Comments

  1. Pop-up bøger beriger indlæring | Himmelhesten.dk
    28. april 2014

    […] Hvis du har lyst til at læse indlægget om min første pop-up bog fra den anden dag så tryk her. […]

    Reply
  2. Pop-up bog i wonderland | Himmelhesten.dk
    5. maj 2014

    […] af pop-up bøger. Dette er nummer tre i føljetonen, hvis du vil læse de tidligere kan du trykke her for nr. 1 og her for nr. 2. Idag vil jeg vise nogle bøger som jeg synes bruger det at de kan […]

    Reply
  3. Har du fået lyst til at lave en pop-up bog selv? | Himmelhesten.dk
    13. maj 2014

    […] du har lyst til at læse de foregående blogindlæg om pop-up bøger så tryk her for det første i rækken af ialt 4 […]

    Reply

Leave a Reply