Pop-up bøger beriger indlæring

Posted by on apr 28, 2014 in Bøger
Pop-up bøger beriger indlæring

Som jeg skrev sidst,  har jeg i mange år haft en betagelse og fascination af pop-up bøger. Idag vil jeg vise jer nogle eksempler på pop-up bøger, hvor man lærer noget og hvor pop-up effekten helt klart er med til at bidrage til forståelsen af det bogen kommunikerer. En rigtig god pop-up bog tilfører et forklarende 3D univers til læseoplevelsen. I disse pop-up bøger er der yderligere en interaktion med bogen, hvor man skal trække eller hive i noget eller man flytter noget fra A til B. Det øger forståelsen af det læste, at man har flere sanser i spil.

THE ARCHITECTURE PACK

Arki dobbeltopslag

Det bedste og mest fantastiske eksempel på det,  fik jeg  i julegave da jeg gik på Arkitektskolen for ca. 15 år siden. Bogen hedder The Architecture Pack og er lavet af Ron van der Meer og Deyan Sudjic. Bogen gennemgår arkitekturen tilbage fra Colosseum i Rom og frem til midt 90-erne. Bogen er fyldt med interaktions-elemneter. For eksempel kan man ved at lave et kryds med  to snore inde i en ramme, lære hvordan man skaber en stabil struktur. Man kan lære om de forskellige typer søjler og buer og tydeligt se hvordan de bærende elementer fungere indbyrdes. Det er en virkelig sjov og lærerig bog, som man kun kan blive fascineret af – uanset om man har en forkærlighed for arkitektur eller ej.

TOKYO ELEVEN PARADISE

tokyo pop-up

Tokyo Eleven Paradise er en pop-up bog som viser 11 vigtige bygninger i Tokyo. Jeg kan desværre ikke fortælle hvem der har skrevet bogen, da meget af bogen er på japansk. Bogen er købt i Tokyo for ca. 5 år siden og er en meget moderne og æstetisk pop-up bog. På trods af sprogbarieren er bogen sjov at bladre i og interagere med.

LEG MED TAL 7+

Pop matematik

Leg med tal 7+ er en matematikbog til børn. Den er lavet af Ron van der Meer og Bob Gardner´s. Bogen er fyldt med interaktions-elementer, hvilket giver super god mening når man skal lære at regne. Man flytter noget fra A til B og pludselig har man en ny sum C. Bogen foregår i et undervands-univers med skatkister, fisk og skildpadder og er derfor også sjov for børnene. Bogen er på dansk og jeg købte den for en nogle år siden.

Alle tre bøger er gode eksempler på at pop-up effekterne tilfører indlæringen nye elementer. Jeg kan varmt anbefale bøgerne og særligt arkitekturbogen er en verden i særklasse.

Hvis du har lyst til at læse indlægget om min første pop-up bog fra den anden dag så tryk her.

Leave a Reply