Har du fået lyst til at lave en pop-up bog selv?

Posted by on maj 13, 2014 in Bøger
Har du fået lyst til at lave en pop-up bog selv?

Jeg har igennem mine 3 foregående blog-indlæg vist min lille samling pop-up bøger. Det er sikkert ikke nogen hemmelighed, at jeg er en stor beundrer af pop-up bøger. Jeg synes de tilfører værdi, glæde og overraskelser – og hvem kan sige nej til det? Jeg kan ikke.

For nogle år siden købte jeg “The elements of pop-up” af David A. Carter og James Diaz. Bogen er en pop-up bog , som grundigt indfører læseren i  teknikken bag pop-up. På opslagene kan man se pop-up effekterne, men man kan også åbne indtil “maskinrummet” og se hvordan teknikken bag pop-up effekterne er konstrueret. Hvis der gemmer sig en pop-up DIY i dig, kan jeg varmt anbefale bogen.

pop-up læring

Jeg lavede på et tidspunkt selv det indledende arbejde til en pop-up bog. Til min afgang fra Arkitektskolen i 2003, lavede jeg et oplæg til en pop-up bog, som skulle lære børn førstehjælp. Ideen var, at når børn interagerede med bogen, ville de huske og lære tingene bedre, netop fordi de brugt flere sanser i indlæringen. Jeg gik aldrig videre med projektet, men jeg er da så langt fra færdig med at lave noget der popper-op 🙂

Hvis du har lyst til at læse de foregående blogindlæg om pop-up bøger så tryk her for det første i rækken af ialt 4 indlæg.

Leave a Reply