KU.BE – fold papir og lav børneyoga et skønt nyt sted på Frederiksberg

Posted by on sep 8, 2016 in Himmelhesten, Papirkunst, Yoga
KU.BE – fold papir og lav børneyoga et skønt nyt sted på Frederiksberg

KU.BE er et helt nyt kultur- og bevægelseshus på Frederiksberg, som åbnede i sidste weekend. Bygningen er gennemtænkt, lækker og taler til legebarnet i os alle. Derfor var det også ekstra sjovt, at være med til, at indvie bygningen i lørdags med børneyoga og papirfoldning. Jeg er så heldig, at jeg har to hold i yoga og kreativitet igennem AOF, som skal foregå i KU.BE. Det første starter lørdag den 17. september og der er stadig ledige pladser. Vi folder i KUBEI lørdags kunne man se og være med til en smagsprøve på nogle af de ting der kommer til at foregå i KU.BE. Her var jeg også med børneyoga og papirfoldning på øverste etage foran Zen1, som rummet hedder.

Det første kursus jeg skal holde strækker sig over 4 lørdage, hvor vi hver gang rører os fysisk med børneyoga, skærper sanserne med mindfullnessøvelser og lader fantasien og skabertrangen svæve, når vi skaber papiruniverser. Kurserne er for 6-9 årige og en voksen- tilmeld dig via AOF her.

Og hvad laver man på et kursus i  yoga og kreativitet?

Den helt overordnede idé med kurset er, at et barn skal have en unik oplevelse af nærvær sammen med en voksen. Derudover skal den voksne have en god oplevelse, af at få ny energi via yoga, mindfullness og kreative øvelser sammen med barnet.
drømmemøller“Det er ikke særlig tit min datter og jeg har god tid til at mærke hinanden og kreere noget sammen og til hinanden. Det var virkelig en dejlig oplevelse.” Siger mor til 9-årig pige, som deltog sammen på en tidligere workshop.

 

Én øvelse vi laver på kurset er at visualisere sine drømme og dele dem med sin partner.  Efterfølgende laver vi “drømmemøller” i papir, som et fysisk minde at tage med hjem og hænge op. Det kræver ingen forkundskaber og jeg guider hele vejen igennem.

Deltager på workshop - med flotte medaljerÉn anden øvelse vi laver, er en mindfullness-øvelse, hvor vi mærker hinandens åndedræt, ved at sidde ryg mod ryg. Det er både en dejlig måde at fornemme hinanden på, men styrker også nærværet imellem den voksne og barnet. Efterfølgende lukker vi øjnene og tænke på noget vi gerne vil give den anden en medalje for.

Derpå giver vi den gas med papir, lim og farver. Jeg er vildt imponeret over så fine medaljer alle får lavet til hinanden.

Leave a Reply